mandag 21. juli 2008

Hyttebesøk hos Una.

Det har blitt lite bloggstoff i denne ferien så nå får jeg vel skrive litt igjen.

Som redaktør av Disputten er jeg på stadig jakt - på jakt etter stoff. Dvs - til noen til å bidra med stoff. Den neste utgaven skal ha tema "Emigrasjon" så da ble det å tenke ut noen som kan bidra med denslags.

Så kom jeg på at min tremenning Una har jobba mye med mannens nyfunne amerikaslekt så jeg tok kontakt med henne. Hun ville gjerne bidra med sin historie! Det som er litt artig er at hun har fått god kontakt med nålevende slekt over dammen og de har utveksla mang en mail siden kontakt ble oppnådd ved nyttår.

Hun ville ha litt hjelp til skrivinga, så vi avtalte at jeg skulle ta en tur ut på hytta de har på Fagerstrand. Så i går dro jeg innover - var litt spent på om jeg fant veien. Men med min gode kartleser-kamerat TomTom i bilen var det ikkeno problem! Den førte meg rett fram til målet uten noe tull og tøys. Det var riktignok litt slitsomt kjørevær, det bøtta ned med vann noe helt utrulig!

På kvelden var vi aleine i hytta så det ble en rimelig digital kveld der vi satt med hver vår PC...hehe. Artikkelen tok form og vi fikk også tid til å se litt på felles slekt. God hjelp fra Viggo på chatten fikk vi og, disse emigrantene var nemlig fra "hans" distrikt - Nordland.
Så kosa vi oss med god mat og godt drikke selvfølgelig ;)

I dag morres ble jeg vekt av at det var en mann ute på terrassen...iiik! Men det var jo bare snekkern som skulle komme for å fixe litt på hytta...puh...

Vi jobba litt mer med artikkel, pluss med felles slekt i USA. Jeg var selvfølgelig på nett og på chat - så da ble det å spørre om litt hjelp der. Vi trengte en som hadde tilgang til Ancestry - så jeg ropte om litt hjelp . Og joda...TorillJ hadde tilgang så da fikk hun et lite oppdrag. Hun fant litt nytt til oss, og noe hadde vi fra før. Jeg skal gå igjennom det hun sendte før jeg spør om mer.

Så var det å tusle ned til bilen og starte hjemturen - en mye bedre tur med oppholdsvær og litt skyer - ypperlig kjørevær.

torsdag 17. juli 2008

Harrytur!

Da ble det utenlandstur og båttur med oss iår og da...
Båtturen var riktignok bare Bastøferga fram og tilbake over fjorden - men båt er båt...hehe.
Ikke den store opplevelsen kanskje, men et must når man bor i Vestfold og skal til Sverige.

Så bar det nedover fra Moss og vi stoppet ikke før vi var i Strømstad. Tanken var å rusle litt rundt der, men så var det å få satt fra seg bilen - og det er ikke enklet der. Fullt av folk og biler alle steder! Så vi nøyde oss med en liten sveip ned til havna og så opp igjen.

Så innom et par nødvendige ærend nord i byen før vi dro nordover mot målet for turen - nemlig Nordby-senteret for å handle mat! Vi skulle ikke ha så mye - tenkte vi - men....
Den store handlevognen ble da ihvertfall drøyt halvfull... Mest kjøtt og kylling til oss, men og en del annet småtteri. Så litt veggismat til Nina som var ønsket.

Å dra i matbutikk når man er sulten er vel ikke det lureste - men sånn ble det denne gangen. Med velfylt bil og tom mage så var vi på jakt etter et spisested - som vi fant ikke langt unna matbutikken. Jeg bestilte meg bakt potet med skegenrøra - deilig!

Da bar det hjemover igjen etter en høyst tradisjonell Harry-tur hvor målet var å få handla mat og drikke til en rimeligere penge enn vi får til her hjemme. Pluss at vi hadde en fin tur med gode venner - og fikk en velfylt fryseboks.

lørdag 12. juli 2008

Synnøve...

Vi fikk en trist melding i går på DISchat.

Synnøve som har vært fast innslag over lang tid - og som er en veldig god tyder/hjelper, er alvorlig syk. Dette har vi forsåvidt vært klar over, men de siste par ukene har vi ikke sett noe til henne noen av oss. Så for noen dager siden fikk vi beskjed om at hun ligger i koma!

Så altså i går - kom hennes nieser/nevøer på chatten vår og vi prata endel med dem. De kunne fortelle at tilstanden til Synnøve ble værre utover dagen og at hele den nærmeste familie var på vei til Sverige der hun bor. De startet våking - og dette høres ikke særlig lovende ut.

Vi er lovet oppdatering av tilstanden hennes utover. Jeg har vel en ekkel følelse av at dette ikke går denne gangen, selvom hun har kommet seg over liknende tilstander før.

Så vi får se...

Ønsker deg all god bedring, Synnøve!

onsdag 9. juli 2008

Male, pusse, hamre, spikre...ferie?

Ja da er ferien min godt i gang. Noen bruker ferien til lange reiser og opplevelser - men her brukes årets ferie til oppussing. Det var da også noe å bruke ferien til, tenker du sikkert. Men - dette handler både om tid og penger, og dette måtte bare gjøres nå!

Det er 2 ting, eller egentlig 3 ting som blir gjort her i heimen denne sommeren.

Jeg tar sikte på at vi blir ferdige denne uka så kan vi jo sløve resten av ferien :)

1. Male, male, pusse...


Jeg tok på meg finmalinga - for det liker ikke gubbis...hehe

Det vil si maling av vindu/dørkarmer fra såkalt trehvitt (som ikke var mye hvitt lenger) til eggeskallshvitt. Det blir ganske mye lysere her av bare det! Først male, så pusse, så male 1 eller 2 strøk til.

Vinduer på badet, i hule og på soverom pluss en verandadør er det som står igjen etter første omgang me
Her ser du utstyret klart på soverommet.


2. Dørene!

Så var det dørene da...innedørene altså. Da vi bygde dette huset var det brunt som var i skuddet, så her ble det brune dører inne rundt baut.

Etter 25 år og slitasje fra både barn og voksne var disse absolutt modne for utskifting! Og brune dører skulle vi ihvertfall ikke ha! Så falt valget på hvite speildører. Og ikke minst! Ferdigmalte hvite karmer! Så da slapp jeg den jobben ihvertfall.

På bildet ser du innover i gangen som har ikke mindre enn 4 dører!

Og slektstavlene mine som jeg hadde hengt opp på den gamle døra til hulen min får jeg ikke lov å henge opp på den nye døra :(
Får vel finne på noe annet lurt da...

3. Markiser
Det tredje prosjektet denne ferien er at markisene våre trenger utskifting! De ser altså ikke ut der de henger og blafrer i vinden. Så i dag kommer en forhandlere og ser på tingene for å gi oss en pris. Ser fram til å få på plass nye!

Fixe, ordne ny PC
En annen ting jeg gjør litt innimellom slaga er å fixe opp ny PC til svigerinne Anne-Lise. Og det er den minste PCen jeg noen gang har sett!! Hun får seg nok en god latter når hun ser den...hehe...for det fikk jeg da jeg pakka den opp.
Det er en såkalt multimediaPC som er mye sprekere enn vår stasjonære. Men den har altså alt klart for tilkobling av multimediaanlegg.

Sjekk bildet - jeg la en DVD ved siden av for å vise størrelsesforholdet!

Men sprek er den!!

søndag 6. juli 2008

Slektsforsking i fokus!

Det er ikke ofte slektsforsking er tema i front på ABC-Startsiden.
Men - i går fant jeg denne godt synlig: På jakt etter forfedre

Artikkelen forteller oss hvor enkelt forfatteren fant sin bestefar ved å lete i de skanna kirkebøkene som arkivverket har ute på Digitalarkivet.
Vi kan også lese litt generelt om arkivverket som er delt inn i 1 Riksarkiv, de 8 Statsarkivene vi har pluss Samisk arkiv.

Noen linker er også tatt med, og selvfølgelig link til foreningen vår, DIS-Norge.
Flott fokus på en spennende hobby som har blitt enklere å drive med ettersom flere og flere kilder blir digitalisert!

Så er det bare og skaffe seg et Slektsprogram og man er i gang!




torsdag 3. juli 2008

Gamle sommerminner fra Oslo

For en tid tilbake fant jeg ut at det var mulig å abbonnere på informasjon fra Oslo Byarkivs nettside.

Det ville jeg prøve!
Jeg har vokst opp i Oslo - bodde der til jeg var 15 år, så barndommen har jeg fra hovedstaden vår.
I dag kom det nok en mail - denne gang handlet det om badestranda Ingierstrand! Det var hit vi dro for å bade i oppveksten min så jeg har flere minner derfra.

Byarkivet sier:

På østsiden av Bunnefjorden ligger Ingierstrand, som i sin tid ble kalt "perlen blant Nordens badeanlegg". I 1936 kjøpte Oslo kommune det 2700 mål store friområdet som funkisrestauranten var en del av. 
Det var artig å lese historikken og minnes de fine turene vi hadde til Ingierstrand! Da jeg vokste opp hadde vi ikke bil så buss eller sykkel var framkomstmiddelet vi brukte, foruten å ta beina fatt. For å komme til stranda brukte vi sykkel, så dette ble det dagstur av. Ganske tungt å komme seg hjem igjen, da var det mest oppover...oppover...puh...og enda mer oppover...

Jeg lar Byarkivet selv fortelle historikken: http://www.byarkivet.oslo.kommune.no/article116848-961.html