søndag 13. februar 2011

En liten milepæl på Slektsforum!

I dag ble jeg gjort oppmerksom på å ha passert 1000 innlegg på Slektsforum, som er forumet som vi slektsforskere kan legge ut etterlysninger i, hjelp til å tyde vanskelig skrift og mye, mye mer. 

At jeg hadde greid å legge ut så mange innlegg var jeg nok ikke helt klar over. Her har jeg både gitt og fått masse hjelp!


Det forumet jeg har vært mest aktiv i den siste tiden er Hjelp til tyding av kildemateriale - jeg blir virkelig imponert over hvor raskt man får hjelp til prestenes kråketær og ikke minst hvor dyktige enkelte er på denslags!
Foruten hjelp til tyding er de geografisk inndelte etterlysningsforaene helt super. Her kan man enkelt finne tidligere innlegg i det området man er interessert i ved at inndelingen går helt ned på kommunenivå. Veldig bra!


Tydeforumet finner du under Slektsfaglige diskusjoner sammen med Kilder og MetodeKilderegistrering Gravstedsregistrering Tyding av Folketelling 1875 - Folk på vidvanke og mange fler.

For å lese innleggene så kan det gjøres uten innlogging, men for å  skrive innlegg må du logge deg inn. Enten som registrert medlem eller som gjestebruker. 


Så oppfordringen må bli: Prøv deg på Slektsforum hvis du trenger hjelp til slekta di eller har metodiske spørsmål! 

Da vil jeg bare ønske deg lykke til med slektsforskingen!



onsdag 2. februar 2011

Sanger til nytte og glede!

De siste dagene har jeg titta på tidligere utgitte medlemsblader til DIS-Oslo/Akershus. Artig å se bladene fra den spede start! Man får et fint innblikk i historikken til DIS-Norges største lokale Lag gjennom disse bladene.

Mang en forening har fått skrevet sanger om sitt gjøren og laden, så også DIS-Norge. Det har vært flere utgaver av DIS-sanger - den siste ble urframført på Landsmøtet i 2010.
Jeg kopierte inn et utsnitt fra DIS-Vestfolds medlemsblad DIZ, håper det ble leselig.

Men det er ikke bare DIS-Norge som har egen sang i dette miljøet - DIS-O/A har jo også en sang fant jeg ut! Denne sangen fant jeg i et tidligere utgitt medlemsblad, DISputten nr 2/2004.

Og dette er ikke en sang om hvilket som helst tema, men om en sentral ting for oss som "lever" et liv med taster foran seg - nemlig en Backup-sang :)

Den er som følger:


The Backupsong
(Melodi: "Yesterday", The Beatles)
Yesterday,
All those backups seemed a waste of pay.
Now my database has gone away.
Oh I believe in yesterday.

Suddenly,
There´s not half the files there used to be,
And there´s a milestone hanging over me
The system crashed so suddenly.

I pushed something wrong
What it was I could not say.
Now all my data´s gone
and I long for yesterday-ay-ay-ay.

Yesterday,
The need for back-ups seemed so far away.
I knew my data was all here to stay,
Now I believe in yesterday.


(Sakset fra DIS-cafe en gang i september 2003. Ukjent opphav)



Kanskje det er noen som drar kjensel på sangen?