fredag 28. november 2014

Problemliste i Legacy


Det første du bør gjøre ved en nyinnstallert Legacy er å gå igjennom oppsettet for hva du anser som problem/feil i registreringen din. Legacy har muligheten med å søke opp en problemliste man kan gå igjennom, Mulige problem, som du finner under Verktøy på menylinja.


Da jeg importerte min base inn i Legacy 8 som jeg innstallerte for et år siden fikk jeg nesten sjokk - det var mange røde punkter overalt!
Se eksempelet under:


På eksempelet mitt er det røde punktet på Andreas der fordi han er født for kort tid etter at foreldrene giftet seg. Javel? Har mange uekte barn i basen og jeg - det er ikke feil for det!

De 2 andre punktene er fordi Edvard og Emilie er født med for lang avstand - ja her er det mye å rydde opp i skjønte jeg! Ved å holde musepila på et rødt punkt får man opp grunnen til varselet - se eksempelet under - dette fikk jeg fram på rødt punkt etter Andreas:


Som du ser er det flere valg: Du kan utelate problemet på personen, eller du kan endre problemoppsettet.

Jeg vil foreslå å gå inn i problemoppsettet og gå igjennom det sånn at promlista man kan søke opp ikke blir altfor lang. Problem som Barn født før foreldrenes ekteskap og Begravelsesdato mer enn 30 år etter død ville jeg ikke ha med.

Du må selv gå igjennom oppsettet for å gjøre de valgene som passer for deg, jeg viser kun mine valg - dette er det ingen fasit på.

Jeg viser et par eksempler under her på sånn jeg har satt det opp.

Advarsler


Mellomrom


Når oppsettet er gjort sånn du ønsker det og du har endel personer i basen din kan du lage en problemliste. Det gjør fra samme side som du setter opp dette, til høyre klikker du på Lag problemliste.
Vær oppmerksom på at har du en stor base tar dette litt tid - det er mye som skal søkes igjennom!

Du vil så få opp en liste som du kan skrive ut eller lagre som pdf.

Lykke til!!

fredag 14. november 2014

Fargeoppsett i Legacy

Jeg vil her vise hvordan man endrer fargeoppsett i Legacy. Det kan være greit å personalisere programmet sånn at det er sånn du trives best med. For meg er det viktig at jeg har farger jeg syns er behagelige å se på, i tillegg til at synet mitt trives best med å ha litt kontraster i bildet.

Som standard ser hovedbildet sånn ut:


Nå er kontrastene der forsåvidt greie, men jeg kunne tenke meg litt andre farger.

Det er to måter å gjøre dette på:
  1. endre farger manuelt der du vil ha de - enten på skrift, bakgrunn eller i bokser 
  2. hente inn en fargemal som har et fast oppsett på alle farger.
Det siste er det enkleste og er sånn jeg har valgt å gjøre det.

For å hente en fargemal velger du enten knappen Sett fargerhvis du har den i knappemenyen, eller du kan gå i filmenyen til Valg, klikk der på Endre farger.

Du vil da få opp en boks som ser sånn ut:


Den øverste er metode 1, mens jeg har valgt å bruke metode 2.

Klikk på alternativt fargeoppsett og du vil kunne velge mellom endel fargemaler.

Den jeg har valgt heter orange tab, men her vil jeg råde deg til å hente inn de forskjellige og prøve deg litt fram.

Er nå dette så viktig å endre på? Ikke i det hele tatt! Men jeg syns det er greit med et fargesett som er behagelig å se på, vi bruker tross alt noen timer på å ha dette skjermbildet foran oss. Prøv deg litt fram hvis du vil ha andre farger enn standard oppsett - det er mange muligheter!

Min hovedside ser nå sånn ut: